ADRIAN AURELIUS – MUSIKER

ADRIAN AURELIUS

TEKST: ROSEMARIE USSING
FOTO: LOUISE AGERSKOV

Portræt af Adrian Aurelius
Trommeslager i The Raveonettes og sound designer

Man er ikke i tvivl, når man træder ind af døren til Adrian Aurelius‘ studie på Frederiksberg, at rummet tilhører en musiker. Gulvet er dækket af et plysset, cremefarvet væg-til-væg tæppe, i hjørnet står en kolossal stor læderhjørnesofa, belysningen er dunkel og i den anden ende et stort arbejdsbord med computer, lydanlæg mv. Adrian er trommeslager i bandet The Raveonettes og derudover selvstændig sound designer. Interessen kom meget naturligt ind fra barnsben. Hans mor var en ung 18 årig pige, da han bliver født. Hun elskede punkmusik og gik til mange koncerter, hvor hun tog Adrian med og interessen for musik og trommer voksede hurtigt inspireret af det miljø. Han fik en fri opdragelse og følte selv, på trods af at han var lille, at han var en del af musikmiljøet som barn. Han fortæller, at han allerede som 2-3 årig kreerede sit eget trommesæt ud af plastikmotorcykler og andet legetøj. En meget ung Adrian starter som 7-8 årig sit eget punkband. Han brugte al sin tid på at spille, lege og eksperimentere med musik og trommer. Og indtil i dag har musik været hele hans liv og trommestikkerne fasttømret til hænderne. Han har aldrig været i tvivl om at musikken skulle fylde hele hans liv.

Senere møder han Sune, som er en del af bandet The Raveonettes, de bliver gode venner og Sune spørger Adrian om han vil være trommeslager i bandet. Det har han været lige siden og sammen har de turneret verden rundt med succes. Arbejdet som trommeslager har budt på masser af sjov, fester og alkohol. Men Adrian synes godt det kunne blive lidt ensformigt og trættende i længden.

For at få noget forveksling har han i en del år nu også arbejdet som sounddesigner og komponeret lyd til forskellige filmproduktioner. Han er blandt andet i tæt samarbejde med det Digitale produktionsselskab Bacon og designer musik til deres produktioner. Han pointerer at han synes som han selv har gjort, at learning by doing er vejen frem og at det frem for alt er vigtigt at man også kan være venner med sine kollegaer, ellers fungerer samarbejdet ikke. En meget cool, sympatisk og dygtig fyr. Inspirerende at mærke hans energi og lyst i sit arbejde med musikken, hvilket jo er drivkraften hele vejen igennem. Tak for besøget!

Facts

  • 30 år
  • Født i Ålborg
  • Flyttede med sin mor til København da han var 5
  • Autodidakt musiker, primært trommeslager
  • Trommeslager i The Raveonettes
  • Har turneret med bandet i USA, Sydamerika, Asien og Europa
  • Har gået på Bernadotteskolen
  • Musikstudie på Frederiksberg, deler huset med andre musikere

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star