FELICIA JACKSON – SJEFSKONSULENT OG UTVIKLINGSREDAKTØR

FELICIA JACKSON

TEKST: SEBASTIAN NAVARRO BERGSTRØM
FOTO: AMALIE LIV GAMMELGAARD

 

Vi blir møtt i resepsjonen av en flott dame, som man raskt forstår er ei som eier drivkraft uten like. Hun viser oss inn i et møterom, hvor samtaler begynner om hennes fortid, og hennes vei til hvor hun er i dag. Felicia Jackson er amerikaner, men sa selv at hun føler seg mere dansk, enn amerikansk. Som ung jobbet hun i USA i et TV program som het The Maury Povich Show, som ble produceret av NBC i Chelsea Studios. Hun kjente etter en stund at hun ville tilbake til København.

Da hun kom tilbake til København, skulle hun egentlig gå på Roskilde Universitet. Planen endret seg drastisk over en sen middag, da en veninne berettet at hun ikke ville utføre en audition. Da steppet Felicia inn for venninnen, og fikk jobben i barne-tv som vert, og ansikt utad. Dette var starten på en lang karriere innfor Danmarks Radio.
Felicia Jackson_0087
Etter tre år som vert i barne-tv, kjente Felicia at hun fikk interesse for å stå bak kamera, og besluttet seg derfor å endre retning. For Felicia er det en verdi å gjøre det som kjennes viktig for henne der og da. Hun beskriver at karriere ikke behøver å være noe som stiger fra bunnen og til topp, men at det kan ta mange veier ettersom hvilke behov man har på veien. Dette er noe hun også synes er viktig å berette for unge mennesker som opplever utdannelsespress.

Hun startet på humanistisk basisutdannelse på RUC, hvor gruppearbeidet var en stor del av studiet. Samarbeidet med medstuderende har gitt god erfaring og redskaper, som hun benytter seg av i dag.

Felicia ble gravid underveis i sit studieforløp. Mange ville kanskje sett på dette som umulig, men hun har aldri sett på barna sine som en begrensning. Hun kunne lese i barsel og så på det hele som en spennende utfordring, samtidig som hun syns det er helt i orden å bli hjemme med sykt barn når det trengs. Denne holdningen har hun også i dag. De ukene hun har barna, går hun tidlig fra jobb og er 100% mor. De andre ukene sitter hun gjerne på jobb til sent på kveld og legger, så langt det er mulig, alle arbeidsreiser til ‘’barnefri’’ uker.

I dag jobber hun med utvikling av mangfoldighet innenfor TV, og samarbeider også masse med andre europeiske TV kanaler som BBC, SVT og NRK. Selvom de skandinaviske tv-kanalene samarbeider godt og landene ser på hverandre som like og nære, mener Felicia at det fortsatt er store kulturelle forskjeller. Felicia mener vi kan lære mye av hverandre, men at f.eks. en ‘’copy/paste’’ co-produksjon ikke vil fungere optimalt, på grunn av forskjeller i væremåte, medier og generell holdning.

Hvordan har det vært å være kvinne i TV-bransjen?

“Det har ikke vært den største utfordringen. I DR er opplever man lite kvinneundertrykkelse, og homofobi. Utfordringen har ligget mer på min etnisitet.”

Derfor har det også blitt viktig for henne å kjempe for å vise mangfoldighet.

Felicia om studier, og utdannelsespresset.

Dette var et spørsmål som helt klart var relevant å stille. Vi fikk noen inspirerende svar.

“Ikke la noen kategorisere deg. Bare fordi noen sier at dette er den ene tingen man mestrer, betyr det ikke, at du kan gjøre noe annet du har lyst til. Ikke la noen sette deg i bås. Jobben å definere seg selv, er opp til deg og ingen andre.”

Felicia Jackson_0078

Faktaboks:·         Har 3 barn, en datter på 14 år, og 2 tvillinggutter på 9 år.

·         Har vært gift 2 ganger, men er nå skilt

·         Hater føtter! Familien sender bilder av føttene sine for å irritere      henne. Hennes fobi mot tær, gjorde at hun kunne eliminere spørsmålet om lege utdannelsen

·         Brukte i mange år selvironi for å overleve, men jobber nå hardt for ikke spenne ben på seg selv

·         Har ved siden av sin karriere i DR tat et utdannelse på CBS, og demmiterte i 2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star