KIRSTINE BARFOD – FILMPRODUSENT

KRISTINE BARFOD

TEKST: REBECCA SJÅSTAD
FOTO: SOFIE HAMRE

Torsdag den 24. april sykler vi spente på vei til Cinemateket i København for å møte filmprodusenten Kirstine Barfod. Vi blir møtt av en søt og imøtekommende kvinne. Vi samler oss og lytter nyskjerrig på hennes historie om veien mot å bli filmprodusent.

Hvor vokste du opp?
”Mine foreldre møtte hverandre på Journalist højskolen i Århus, og kort tid etter fikk de meg, det var i 1979. De etterfølgende år, bodde vi litt forskjellige steder i Danmark, men da jeg var seks år flyttet vi til Brønshøj, og kort tid etter kom min bror, det var der vi vokste opp. Jeg gikk på en vanlig folkeskole til 7.klasse, i 8. skiftet jeg til en fri skole på Nørrebro som heter `Det frie Gymnasium`, der møtte jeg mange nye, spennende mennesker. Min tid på Det frie Gymnasium var med til å inspirere meg, til den retningen jeg senere valgte. Nå bor jeg på Islands Brygge, der har jeg bodd siden jeg flyttet hjemmefra. ”Hvordan startet du din karriere i filmbransjen?«Som 23-åring fikk jeg min første jobb på Cinemateket som billettselger og jobbet meg etterhvert oppover og fikk en ledende stilling. I 2008 arbeidet jeg som kostyme-assistent for filmen «Max pinlig», der fikk jeg se hva som foregår bak en filmproduskjon».

Kirstine har tidligere lest kulturvitenskap og medier på Malmø Høyskole og Lund universitet. I 2011 stiftet hun et eget produskjonsselskap KILLIT FILMS, som har to dokumentarfilmer og et par kortfilmer bak seg. Hun produserte blant annet en dokumentarfilm «KIDD life» som vant Best music Documentary pris på Brussel Film-festival 2013 samt en Special mention på CPH:DOX 2012 – den ble i 2013 nominert til en Bodil for bedste dokumentar . I dag er Kirstine medlem av super16 som er en uavhengig filmutdannelse som drives av en gruppe talentfulle filmskapere. Ved siden av produserer hun dokumentarfilmer og kortfilmer.
Hva het den første filmen du lagde?
”Den første filmen jeg lagde, var med Jasper Spanning og Thomas Daneskov og heter ’Stille Vand’, den filmet vi i Sverige i 2009. 2 år senere lagde vi ’Ud, spring over, ind’ som vi tok opp i et sommerhus i Tisvilde i sommeren 2012. Den vant 2 priser i hovedkonkuransen på Odense Film Festival, og noen måneder senere en stor pris på verdens største kortfilm festival Clermont-Ferrand.
Etter vi hadde snakket sammen en stund og tatt en kopp kaffe, fikk vi se noe av det siste Kirstine har produsert; kortfilmen «Shoot for the Moon» Som handler om funn av en sten som begge hovedrollene er overbevist om er en meteorit. De tar kontakt med flere forskere, og det viser seg at dette ikke er tilfellet. De fortsetter med å bygge en ide om at stenen har noe åndelig ved seg. Dokumentaren var komisk, flott å se på og spennende. Etter vi fikk se filmen, takket vi for et hyggelig møte og føler oss mer kunnskapsrike og inspirerte etter vi fikk høre Kirstines historie.

 

kirstine 1

DSC_0099

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star