LOTTE KAARSHOLM – REDAKTIONSCHEF

LOTTE KAARSHOLM

TEKST: SISSEL ABEL
FOTO: SOFIE KATRINE JOHANSEN

Portræt af Lotte Kaarsholm,
Redaktionschef, weekend og international på Dagbladet Information

“NÅR JEG BLIVER ÆLDRE, VIL JEG GERNE SIGE OP, OG BO I EN HYTTE I GRÆKENLAND ELLER PÅ MØN. ELLER BARE BO PÅ EN STEN. JEG ER IKKE FÆRDIG MED AT OPLEVE.”

Vi var inde og besøge Lotte Kaarsholm, som er weekendredaktør på Information. Som barn var Lotte en rigtig karakter-pige. Hun var utrolig dygtig til de klassiske karakterfag, men elendig til sløjd og natur/teknik. I teenageårene blev hun uvenner med sine veninder, så derfor blev meget af tiden brugt på at skrive dagbog og lave lektier.  Ensomheden hørte op, da hun startede på Christianshavn Gymnasium, hvor hun fik en masse nye sociale bekendtskaber og oplevelsen af, at det lige pludselig var helt okay at være dygtig i skolen.

”GYMNASIET VAR EN VIRKELIG FED TID, HVOR JEG DRAK UTROLIGT MEGET ØL.”

Efter gymnasiet havde Lotte ingen anelse, om hvad det næste skridt var, men heller ikke oplevelsen af, at hun havde travlt med at finde ud af det.

Efter hun havde haft et par fjumreår i ind- og udland, startede hun på universitetet for at studere Litteraturvidenskab. Det at kunne gå på universitet bare for at læse gode bøger, var noget, der trak i Lotte. Hun havde absolut ingen overvejelser om, hvad hun skulle blive bagefter, men hendes forældre er begge uddannet akademikere, så det virkede som den mest naturlige vej at gå.  Dog blev hun rastløs af at gå på Universitetet, så hun fik et job på Café Wilder, hvor hun hurtigt kom til at bruge al sin fritid. Hun beskriver det som en tid med rigtig store oplevelser, hvor formålet med arbejdet ikke var større, end det at have det rart.

”JEG VILLE IKKE NØDVENDIGVIS VÆRE NOGET BESTEMT, JEG VILLE HELLERE PRØVE ALT MULIGT.”

Lotte tog en masse orlov fra studiet, og der gik 14 år, før hun fik afleveret sit speciale. Lissabon, Mozambique, USA og Sydafrika, er bare nogle af de lande Lotte har besøgt og boet i. Hun elsker at opleve verden og prøve en masse forskellige ting. I Sydafrika lavede hun blandt andet en dokumentarfilm, og fik skrevet en masse artikler, om det hun oplevede.

Som 23 årig skrev hun en artikel ind til Information, som senere kom i avisen. Det var en oplevelse, der gentagede sig flere gange, hvilket medførte at hun fik et vikariat, og senere blev fastansat som udlandsredaktør. Nu er hun i gang med Moderne Tider, som er et weekendtillæg i Information, og det er først nu, at hun har en fornemmelse af at være fremme. At alle røde tråde er samlet.

Fun facts:

  • Hun har skrevet en bog, der hedder Natteliv.
  • Hun har to børn.
  • Hun blev altid valgt sidst til rundbold.
  • Hun ELSKER at være på redaktionen, men samtidig er hendes største frygt også at blive for længe, så hun ikke oplever mere.
  • Hun bebrejder politikerne for det pres unge har om at sikre sin fremtid og få en uddannelse og et job hurtigst muligt.
  • Råd: Dont worry, hav krudt i røven og oplev alt hvad du kan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star