POSH ISOLATION -ET PLADESELSKAB SKABT AF PASSION FOR MUSIKKEN

PLADESELSKABET POSH ISOLATION

TEKST: JEPPE BRYLD
FOTO: NANNA SVINGHOLM LADEFOGED

 

Et pladeselskab skabt af passion for musikken

Loke Rahbek og Christian Stadsgaard besøgte vi en onsdag formiddag på Blågårdsgade i København, nede i deres lille kælderlokale, der fungerer som en blanding af pladeselskab, distribution, pladebutik og hang-out sted.

tumblr_inline_mwkvieFYFS1sprytb

For snart fem år siden da Loke efter at have færdiggjort en 10. klasse og et AFUK-ophold var sikker på, at han skulle gå kunstnervejen og søge ind på statens kunstskole, begyndte interessen for musik langsomt at tage over. Efter en udstilling han i en alder af 18 år havde præsteret at få udstillet i Bredgade, mødte et ældre ægtepar op, og begyndte uhæmmet at diskutere bag hans ryg, om hvorvidt hans kunst var værd at investere i. De kom til den konklusion at de nu nok lige skulle give ham et par år. Den klaustrofobiske tanke det gav ham, at han bare var et objekt der skulle udstilles på en auktion, gjorde at han vred tog til en noget anderledes koncert, hvor kunstneren bare uforstyrret sendte høje feed lyde rundt i et lille lokale. Den musik ramte plet på hans humør.

Igennem det musikmiljø stiftede han bekendtskab med Christian som i mange år havde arrangeret koncerter inden for noise-genren, og de to begyndte at lave musik sammen. Da pladen var færdig fik de international anerkendelse af bla. Guitaristen fra Sonic Youth.

Udover at være medejer af Posh Isolation, underviser Christian også på Bornholm i design og på Danmarks designskole. Han voksede op i Albertslund hvor han dyrkede svømning på eliteniveau, men begyndte i teenageårene at interessere sig mere for musik ovre i punk/rock genren. Litteraturen blev også vigtig, og specielt Nietzsche førte ham til en interesse for design. Han gik på en handelsskole efter 9. klasse og tog efterfølgende en humbas på RUC. Efter det læste han visuel kultur som overbygning på kunsthistorie.

tumblr_inline_mwkvfjAjKb1sprytb

For første gang følte han med visuel kultur, at han var god til det faglige, og endte med at få gode karakterer ved de afsluttende eksaminer. Han fik et job i det offentlige i forbindelse med et bibliotek i Rødovre, men den bureaukratiske proces var alt for langsommelig og gammeldags for ham, så det endte med at han sagde op.

I dag tæt på deres fem års jubilæum, har de 2 drenge udgivet over 100 ting, både i form af kassettebånd, cd’er og LP’er. Deres musik er meget forskellig og svinger imellem noise, industrial, power electronics, black metal, punk og synth. De repræsenterer en niche inden for musikken og holder fast i de gamle formater. Dealen de har med de musikere de gerne vil udgive, er at de betaler omkostningerne for produktionen, og at kunstnerne får deres løn i en del af pladerne.  De har på sin vis haft succes, og specielt deres kassettebånd sælger godt. I denne måned skal Loke til USA og spille, og snart rejser han til Rusland med et af de 20 bands han er med i.

Den kunst som Posh Isolation beskæftiger sig med kan man roligt sige ikke er ovre i den pæne genre, men som så meget stor kunst, er det den beskidte del  der er den mest udfordrende.

tumblr_inline_mxly14uXt91sprytbtumblr_inline_mxcnwgTtQ11sprytbtumblr_inline_mwkvkqHmsV1sprytb

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star