RUNE PARK – WEB- AND MARKETING MANAGER

RUNE PARK

TEKST: NADIA C. MAHDI
FOTO: ANNE-LAURA HEDEGAARD

I Henrik Vibskov Boutiqe i Krystalgade møter vi Rune Park, som arbeider som Buyer, Web- and marketing manager for et av Danmarks største designere, Henrik Vibskov. Han mottar klassen vår utenfor butikken og fører oss inn i et rom fylt med spennede og unik mote. En engasjert Park begynner å fortelle oss hans historie om veien og arbeidet til hvor han er idag. 

Rune Park skjønte i hans år på gymnasiet at moteverden var der han hørte hjemme og reiste til London direkte etter direkte etter det. Der startet han å jobbe hos noen av moteverdens elite-desingere som Hugo Boss og Emporio Armani. Han jobbet først et år hos Boss for så å arbeide med det han selv kaller “kunsten å stille klær ut” hos Armani. Hans reise rundt i verden som inkluderer både arbeid i New York og Berlin har tilslutt ført han til Vibskov og København.
Etter arbeidet i London fant han ut av at han ville gå mer i dybden i industrien og startet derfor i 2001 på TEKO i Herning. “Det var en helt annen verden enn det jeg var blitt vant til, men jeg elsket studietiden min. Jeg startet vel allerede da med nettworking og siden moteverden i Danmark er langt mindre enn i andre storbyer har jeg hatt bruk for kontaktene jeg fikk da.”  Da Park ble ferdig på TEKO ble han headhunted til et wholesale salgsfirma, og arbeidet med Brandmarkeding i nesten to år.  

I 2008 søkte Vibskov en webansvarlig, og kjente til Park som var interessert i stillingen. Sammen har de bygget opp web-siden fra bunn- “Tidligere var selve butikken det viktigste, men i senere tider har hjemmesidene til designerne blitt en kjempe viktig måte å brande produktene sine på.”En vanlig arbeidsdag for Park er veldig forskjellig, da han trengs i forskjellige avdeliger av bedriften til forskjellige tider. Det kan være alt fra innkjøp, deres online plattform til å arbeide direkte med produktene. “For øyeblikket er det stor interesse for Skandinaviske designere og speiselt vår butikk i New York har fått en kjempe hype. Noe av grunnen tror jeg er at vi blir sett på som litt mer eksotiske enn de som er størst i moteverden idag.” Henrik Vibskov har tatt moteverden med storm med han fantastiske talent for både klær og kunst. “Mitt store ønske er at vi får et kjempe lokale hvor kunsten hans er hengt opp på veggen

og klærene utstilt i samme rom”“Det er den krative delen i arbeidet jeg brenner for, det å gå ordentlig inn i designet og se alt fra sømmer til utstilling.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star