CHRIS PEDERSEN – TV TILRETTELÆGGER OG DR-VÆRT

CHRIS PEDERSEN

IMG_0085 kopier

TEKST: MATHILDE COLDING-POULSEN // FOTO: EIVIND HAMRAN 

Chris Pedersen er tv tilrettelægger og vært på DR, tidligere har han været redaktør og chefredaktør på alt fra Cover, Costume & Euroman.

Det første der fanger blikket når vi træder ind i hans lille charmerende københavner lejlighed, er de babyblå- og pink gulve. Mode og kultur er en stor del af hans liv og det er i den grad afspejlet i lejligheden.

eivindhamran_IMG_9984

Han er opvokset i en arbejderklasse familie, hvor han skilte sig ud ved at være den første der tog en gymnasial uddannelse, han havde brug for at gå sine egne veje, og flytter derfor som 18 årig et år til London og bosætter sig derefter i København. Her begynder han at danne et kæmpe netværk, ved tage ud i byen, tage til ferniseringer etc. Der går det op for ham, at man skal skille sig for at blive set og hørt, og som han siger: ”Som kendt overrasker man ved at være sød, og som ung overrasker man ved at være kritisk/bevidst om omverdenen, være tilstede og se anderledes ud”, mens han sidder med sit karakteristiske smil, markante briller og sorte jeans og t-shirt. Chris er god til mennesker og god til at bruge sit netværk, og det er gennem det han får en praktikplads på Nylon i New York og herefter går det stærkt da han kommer tilbage til Danmark, hvor han bliver tilbudt et job som moderedaktør for Euroman, imens han er ved at færdigøre sit studie.

eivindhamran_IMG_9973

Efter mange år i modebranchen, beslutter han sig for at han vil noget andet, han får muligheden for at arbejde i DR som tilrettelægger og vært. Her har han arbejdet de sidste år, hvor han har lavet programmer som: ”Skønhedens Magt (2016) ” og ”Afrika er det nye sort (2015)”. Som Chris påpeger er det vigtigt at forblive nysgerrig og søge nye ting, og derfor skal man ikke have det samme arbejde hele sit liv.

Et Godt råd på vejen: Det er altid godt ikke at være økonomisk bundet, pga. den frihed det giver én, man skal have en form for disciplin og nysgerrighed, være interesseret i verden omkring sig, og i det hele taget tage viden til sig og være åben over for forandringer.

IMG_9952 kopiereivindhamran_IMG_9835

eivindhamran_IMG_9819

Chris Pedersens Instagram

DR3 Interview med Chris


Foto: www.eivindhamran.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star