RASMUS – COVER MAGASIN

RASMUS

TEKST: AMANDA RÄNZLÖW
FOTO: HELENE LUNDGAARD

 

I dag er Rasmus Skousen kreativ direktør og fotograf for Cover Magasin, men det har ikke altid været klart, at det var det, han ville lave, og rejsen har været lang og kringlet med flere sidespring undervejs. Rasmus har været blandt Europas tre bedste skateboardere, og han har startet flere forskellige firmaer op, før han havnede på Cover. Vi møder ham i hans lejlighed på Frederiksberg for at høre hans historie.

Allerede som 13-årig var Rasmus en af Europas tre bedste skateboardere og tog til konkurrencer i både USA og Europa. Men som 16-årig mistede han interessen for sporten. Han var træt af skateboardmiljøet, som var præget af gruppepres, og pludselig var han ikke helt sikker på, hvad han egentlig ville med sit liv.

Fra jeg var omkring 16 år til jeg var 21, anede jeg ikke, hvad der skulle ske i mit liv”, fortæller Rasmus. ”Jeg havde altid haft en forestilling om, at jeg ikke var et kreativt menneske. Men jeg havde en idé om, at jeg godt kunne tænke mig at arbejde med billeder. Problemet var bare, at jeg på dette tidspunkt slet ikke havde råd til at købe kameraudstyr. Bare det at tjene nok til at få mad hver dag var svært.

Som 18-årig mødte Rasmus sin første kæreste og valgte at tage med hende til London, da hun blev spottet af et modelbureau. I London blev han hurtigt en del af byens undergrundsmiljø, hvor musikken, især punk og hiphop, var i centrum. Her fik han også idéen til sit første firma, Cope Music Marketing. Et firma, der skulle komme til at distribuere musik til klubber og cafeer rundt omkring i hele Danmark. Han drev firmaet i nogle år, men fik så en stilling som fotografassistent for Mads Dahlsmidt. Alt gik desværre ikke som planlagt, og Rasmus blev fyret, da han mistede sit kørekort, hvilket var et af kravene til jobbet.

Herefter tog Rasmus nogle småjobs som bartender og opvasker for at få råd til mad og husleje, men en bytur med kæresten og en ven satte snart gang i nye ideer. ”Vi besluttede os for at starte vores eget blad, fordi vi syntes, at der var noget helt galt med samfundet i København”, fortæller Rasmus. ”Vi ville lave et magasin med alt det, vi følte, ikke blev sagt andre steder, om det så var for festagtigt eller for skævt eller noget andet”. Magasinet kom til at hedde III Magazine. Det gik godt for dem, og de fik nogle af de største navne inden for modebranchen til at skrive i deres blad. ”Alle vidste, hvem vi var, men vi havde ikke en krone på lommen. Vi blev tilbudt penge af forskellige firmaer og mennesker, men vi ville hellere gøre det på vores egen måde”, siger Rasmus. Efter noget tid forlod vennen bladet, men Rasmus og kæresten fortsatte arbejdet. De arbejdede på magasinet i næsten tre år og nåede at trykke fem numre, før de gik fra hinanden, og Rasmus besluttede sig for at nedlægge bladet.

Inden Rasmus havnede på Cover Magasin, hvor han er i dag, nåede han også at være kreativ direktør på Romeo og Julia samt åbne en natklub i København. ”Jeg ringede faktisk for at invitere Marlene Malling, ejeren af Malling Publications, til min klub, men hun takkede pænt nej, da hun var gravid. Hun foreslog i stedet, at vi skulle lave et magasin sammen”, fortæller Rasmus. Hans liv tog endnu en drejning. Sammen startede de magasinet Cover, som gennem de sidste 12 år har haft stor succes. Rasmus arbejder i dag som fotograf og kreativ direktør på magasinet.

Jeg startede som 12-årig gadedreng og endte i et blomsterunivers”, siger Rasmus og griner.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star