FENAR AHMAD – INSTRUKTØR

FENAR AHMAD

IMG_3349 kopier

TEXT: JULIA WIESE // FOTO: EIVIND HAMRAN

Fenar Ahmad kom til Danmark som irakisk flygtning i 1985, og studerte på filmskolen Super16 i København. Fenar er representert av Bacon produksjonsfirma og lager både reklame og film. Han forteller om hvordan han som ung instruktør var lei av det trege, dystre fokuset i datidenes kortfilmer. “Det var kun den samme musikken, de samme grå farvene – alle lavet det samme”. Han bestemte seg for å lage noe helt motsatt, kjøpte DVD’en «10 Award Winning Short Films» fra Amazon.com og tok notater, og så skrev han «Megaheavy» (2010). «Jeg kastet bare manuskriptet på bordet, og sa at dette er en award winning kortfilm. Jeg var meget Kanye-agtig». “Megaheavy” vant fem internasjonale priser for beste kortfilm.

Det provokerede ham, at alle de filmfolk, han omgikkes, tog det for en selvfølge, at han skulle lave film om indvandrere.”Jeg ville vise dem, at jeg kunne lave film om alt!”, siger han stridigt. Hans siste spillefilm, «Underverden» (2017) er blitt er stor suksess i danske kinoer og kommer på DVD/Blue Ray i juni.

IMG_3353 kopier


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star