LARS ERIK FRANK – WEB REDAKTØR

LARS ERIK FRANK

IMG_8647 kopi

TEKST:CAROLINE NYERUP CILIUS LUND // FOTO: EIVIND HAMRAN 

Forårslyset er tittet frem på Vesterbro og det kommer endnu mere til syne da vi onsdag formiddag bliver taget varmt imod af Lars Erik Frank i hans præstebolig på Enghavevej. Det er dog ikke Lars Erik Frank der bærer titlen som præst, men hans kæreste Viggo.

IMG_8388 kopi

Lars Erik er redaktør, tekstforfatter, og freelance journalist. Vejen dertil startede i en ungdomskælder i Herning, hvor Lars Erik skabte sin egen verden, og lavede sine egne aviser. Så drog han til Århus for at læse statskunskab men droppede ud og fandt “hjem” på franskstudiet på Københavns universitet. Samtidig med at han gik der arbejdede han som nattevagt på et plejehjem Noget han ikke fortryder. Tværtimod råder han til, at man finder jobs som ikke er indenfor den “bobbel” man befinder sig i. Han føler sig ihvertfald mere grundet, “for hvis man vil være kunstner er man nødt til at have et bijob ellers kan det ikke løbe rundt” Udover det arbejdede han også i KIHOSK på Sdr. boulevard. At være ude blandt de “rigtige mennesker” er noget Lars Erik anbefaler – og noget han føler han har taget med sig i sit arbejde. En evne til at se mennesket. Lars Erik får ikke skrevet sit speciale på Uni færdigt, men begynder at skrive for undergrunds magasiner, samt for SMK, og bliver redaktør på Panbladet & senere chefredaktør på Citadel > et Københavnsk kulturmagasin. Efterfølgende får han 6 mdr. betalt praktikplads på Kulturkik. Det giver ham det overskud han har brug for, og får derfor samtidig gjort sit speciale på uni færdigt.

IMG_8727 kopi

I dag er Lars Erik landet i Københavns domkirke i Nørregade og arbejder som journalist/webredaktør for Kirken i København. Hans arbejdsuge starter om tirsdagen (så han kan få lidt tid med kæresten der altid arbejder søndage), og så er den meget uforsigelig. Han vil hellere ud at interviewe folk, end at tage den over telefonen – for det er dét, der gør hans arbejde spændende. At møde folk. Det kan godt være at det tog Lars Erik Frank 8 år at skrive sit speciale færdigt, men alt imellem dét, var det mest givende. Som han siger: “Hold ud i krise situationer, giv tingene en chance, og bare UNfucke det hele lidt”.

eivindhamran__6eivindhamran__5eivindhamran__2eivindhamran__4eivindhamran__3

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star