NANNA MUNNECKE – VISUEL KOMMUNIKATION

NANNA MUNNECKE

16903512_10154115126330518_4501563895048037091_o

TEKST: ANNE METTE OVERGAARD // FOTO: EIVIND HAMRAN

“Når I har mødt Nanna, får I lyst til at løbe et maraton.” citat Anika Lori

Det er stadig koldt i København, og som vi står i porten til kronprinsessegade 20, lyder det usandsynligt. Her har konsulentfirmaet ReD Associates til huse, og her skal vi møde Nanna Munnecke. Vi er på vej op for at høre, hvad der egentlig skjuler sig bag titlen ‘Visual Communication Director’, og om et arbejdsliv, hvor man selv opfinder sine stillinger. Om de kræfter, der driver os fremad, og det, der holder os tilbage.

nanna

Hun fylder rummet. Med en energi, der manifesterer sig helt konkret, da hun beder os finde os til rette ved bordet og ingen stol finder til sig selv. “Jeg har altid mine egne regler,” smiler hun, og dermed er præmissen givet for det karriereforløb og det liv, hun skal til at fortælle om.

Skiftevis stående og på hug tager Nanna os med tilbage til det følsomme enebarn Nanna, der vokser op med hippie-forældre; Til friskolen, der lærer hende alt andet end autoritetstro, og til mødet med det offentlige skolesystem i gymnasiet, som ikke rigtigt passer hende:

“Mit drive var at være individualistisk, at gøre tingene på min egen måde. Min bremse var at være bange for at stikke for meget ud.“

Hun bruger gymnasiet som et referencepunkt, når hun fortæller, fordi ens personlighed i de år står så ren. Fri for de forventninger og ambitioner, som mudrer den til i 20’erne. Og det er vigtigt ift. Nannas første pointe: Din personlighed kan være dit talent.

Nanna er uddannet fra Danmarks Designskole i visuel kommunikation. Vejen derhen var præget af nogle år med tvivl og en følelse af, at tingene burde ske uden at hun arbejdede for det.

16836375_10154115126320518_1836898881700723398_o

 

“Hvad vil jeg? Jeg tror simpelthen ikke, man kan svare på det. Man må bare gøre noget.” 

Og det leder os til løb, som virkelig er Nannas hjertebarn. Hun er medstifter af voltwomen, et globalt fællesskab for kvindelige løbere (som også har en blog). ’Bare gør det’ var præcis den indstilling, der gjorde hende hooked på at løbe langdistance i første omgang. Hun kom til at love en kollega at løbe med på en tur, der var 3 gange længere, end hvad hun havde forventet. I dag bruger hun løb til konstant at udfordre sig selv. “Der er ikke længere nogen måde, jeg ikke kender mig selv på,” siger hun og understreger vigtigheden af initiativ og arbejdsomhedsom også består i at arbejde med sig selv og i at byde ind, uanset at man overskrider grænserne for ens rolle i hierarkiet på arbejdspladsen.

16825784_10154115126455518_7739192044204539406_o16825935_10154115126360518_944629559949456082_o

Hvordan får man folk til at fortælle deres historier på en god måde? Det spørgsmål forsøger Nanna at besvare med en god portion fingerspidsfornemmelse og sensitivitet i sit arbejde hos ReD; Hun formidler virksomhedens historier udadtil i video, billeder og igennem interviews, hvor det er helt essentielt at sætte de rette folk sammen som samtalepartnere.

Stillingen har hun formet selv. Hun kom i praktik hos konsulentfirmaet i slutningen af sin uddannelse og fandt her en forankring i virkeligheden, som hun havde savnet at have i sine projekter på Designskolen. Men det var noget andet, hun var god til, end de andre praktikanter: “Jeg kan helt vildt godt lide at dykke ned i andre menneskers verden”, siger hun. Og da vi forlader Nannas verden har My Own Boss-holdet faktisk fået lyst til at løbe en tur.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star