LUKAS HØJLUND – EVENTMANAGER OG GRAFIKER

LUKAS HØJLUND

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TEKST: KIMMIE LIV SENNOV // FOTO: IDA MARIE FISKAA

Er du født og opvokset i Danmark, vil du højst sandsynligt være pumpet med det gyldne råd om, at der er én god vej her i livet, og det er at få en uddannelse. Men hvad sker der, hvis du vælger at bryde med normen og give en stor fed fuckfinger til det danske uddannelsessystem, fordi mavefornemmelsen fortæller dig, at du skal noget andet med dit liv end at gå i skole? Ikke fordi du ikke kan systemet, men ganske enkelt fordi du ikke har lyst. Lukas Højlund, der er den ene halvdel af Fast Forward Productions, der spytter det ene blærede rave ud efter det andet, tager imod os med åbne arme i lokalerne hos Iron Flag på Vesterbro. Ved første øjekast ligner Lukas en hård banan med sine mange tatoveringer og sit karseklippede hår, men, som de fleste mennesker bør vide, skal man aldrig skue hunden på hårene. Lukas er charmerende, smilende og fortæller passioneret om sine mange jern i ilden; “Jeg er drevet af nye projekter og er mega dårlig til at sidde stille, der skal ske noget hele tiden og det er for fedt, når man kan lukke en fest kl. 10 om morgenen og sige, fuck vi gjorde det”.

Lukas Højlund er siden sine tidlige teenage-år kommet i ‘Ungeren’. Her arbejdede han sig op, blev barchef og lavede en udsolgt metal festival. Tiden i Ungdomshuset lærte Lukas alt fra at strukturere økonomi, lave mad i Folkekøkkenet, organisere et arrangement og fik tændt en helt særlig ild for lave fester, der kan rumme alt og alle – hvad end din seksuelle orientering måtte være, hvad du tror på eller hvordan du ser ud.

MOB_01

En ting er Lukas’ ukuelige gåpåmod, der i sig selv er fascinerende, noget andet er det faktum, at Lukas ingen uddannelse har; “Jeg har aldrig gjort noget færdigt, udover 9. klasse.” siger han stolt. “Jeg tog grundforløbet på grafisk design på TEK, hvor jeg lærte det, jeg havde brug for at vide om de forskellige programmer”. Det har selvfølgelig ikke altid være lige let, men netop Lukas’ drive har båret ham langt. “Systemet har altid en eller anden ide om, at du skal have en plan B, det er ligesom om, at de fra start af ikke tror på, at du kan lykkes lige så snart, du vælger at gøre noget uden for normen. Men hvad så altså, skulle jeg blive lastbilchauffør bare fordi? Jeg fandt altså rimelig hurtigt ud af, at jeg ikke skulle sidde på designskolen og skære i en eller anden flamingokugle”. Trods sine blot 26 år har Lukas formået at være Tour Manager for Antwon, arbejde som grafisk designer for bl.a. DANSK og Posh Isolation og stifte Fast Forward Productions, der står bag alt fra bragende rave events i København, såvel som i Berlin, hvor de har et solidt samarbejde med Herren Sauna. Følg Lukas på instagram, følg Fast Forwards Productions, for hvis der er én ting, vi er sikre på her på redaktionen, så har du kun lige set det første til den charmerende gut fra Mørkhøj Hood and you don’t wanna miss out. /KLS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

MOB_02

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star