Anne Sofie Madsen – Tøjdesigner

Anne Sofie Madsen_HR_001 (2)JOURNALIST: KRISTINE P.TÜCHSEN // FOTO: HEDDA RYSSTAD // VIDEO: UNA GOLMEN 

Anne Sofie Madsen lader sig ikke kvæle af en modebranche, der gerne vil sætte reglerne – hun tegner nemlig uden for stregerne, hvilket vi allerede mærker, da vi træder ind i hendes kreative studio i Nansensgade. Stedet summer af uhæmmet kreativitet, og her fødes geniale idéer, som Anne Sofie ikke er bleg for at dele med os. Hun er i dag boss over sit eget verdensomspændende tøjbrand, som hun råder over med en elegance, der ikke er mange forundt. For selvom brandet i dag sælges i verdens største fashion metropoler, er Anne Sofie som person ekstremt ydmyg og nede på jorden.

Det er umuligt ikke at blive betaget af Anne Sofie Madsen.

Anne Sofie Madsen_HR_003

Har du altid vidst, du ville arbejde med tøjdesign?

Nej, oprindeligt troede jeg faktisk jeg skulle være noget inden for animation og illustration.

Jeg er vokset op i en lille by på Fyn, hvor der ikke var de store muligheder for at eksperimentere kreativt. Jeg drog derfor til København, hvor jeg  gik på Holbæk Kunsthøjskole og derefter Danmarks Designskole. Efter nogle intense år i modebranchen i Paris og London, hvor jeg blandt andet arbejdede som juniordesigner for Alexander Mcqueen, fandt jeg ud af, at jeg selv ville styre showet og være min egen boss.

Her startede jeg brandet: Anne Sofie Madsen.

Anne Sofie Madsen_HR_005

Hvilken kollektion er du allermest stolt af?

Jeg vil sige det sidste show, jeg har arbejdet med – AW17-showet i Paris: “Ghostly Matters”. Det er første gang, det nogensinde er lykkedes mig at lave et show, der så ud, som jeg havde tænkt det fra start. Der er meget, som skal spille. Mange mennesker, som skal have deres behov opfyldt, og jeg har tidligere stræbt efter, at det skulle være hyggeligt og at folk skulle få lov til det, de ville, men denne gang besluttede jeg mig simpelthen for, at jeg bare ville bestemme. Det var rigtig ubehageligt – det kan være hårdt at være boss, men det kan nogle gange betale sig at tage kampene op, for når folk står med det endelige produkt – og det er vellykket, går alt op i en højere enhed.

Boss to future boss – hvad er dit råd til os?

Spring ud i nogle flere ting! Da jeg var ung, havde jeg mange idéer om, hvor dygtig man skulle være for at kunne gøre et eller andet, hvor jeg i flere omgange fandt ud af, at det var meget lettere, end det så ud. Jeg underviser nu, og jeg sidder tit med elever, som er delt op i to grupper: dem der skal tro mere på sig selv og dem som skal tro mindre på sig selv. Det er en balancegang om at udvise en ydmyghed over for et fag. Uanset hvad man vil. Prøv – der er altid en mulighed for at det lykkedes!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star