Morten Halborg-Møller – Galleriejer/DJ

MOB_Limited Works_HR_001

JOURNALIST: LISA FERNANDES // FOTO: HEDDA RYSSTAD // VIDEO: JOSEFINE STRITCH

Vi kører fra skolen til hyggelige blågaardsgade, der emmer af liv og god stemning. Her bliver vi velmødt af Morten Halborg-Møller, som er ejer af galleriet Limited Works. Væggene er prydet med diverse tryk og kunstværker og ud fra højtalerne strømmer lyden af down to earth techno, som også er en stor del af Mortens liv. Morten er nemlig et multi-talent, der både har fået opfyldt drømme indenfor elektronisk musik, klubverdenen/nattelivet og allersenest med sin lille og iøjenfaldende biks midt i Københavns centrum.

Hvordan er det at være gallerist?

For mit vedkommende er livet som kunsthandler – eller gallerist om du vil – ensbetydende med at have mine venner som kollegaer, da en stor del af min artist roster netop er folk fra min vennekreds. For mig er det et stort plus. At have en åben dør i en gade som Blågårdsgade betyder ydermere at jeg jævnligt for besøg af mine “ikke kunstner venner” som svinger forbi for at shoppe et værk til sig selv eller en gave…. eller måske bare vil drikke en kop kaffe eller en fredagsbajer….  Omvendt kan man også godt føle sig lidt ensom de der mandage hvor der ikke er nogen kollegaer til at sige god morgen og kickstarte ugen sammen med dig som der er på de fleste arbejdspladser …. man skal trives godt i sit eget selskab og være god at have rigtig mange kasketter på. Hvis man er cool med det er det et fantastisk skønt, frit og alsidigt job.

At sælge kunst i form af editions som er til at betale for “almindelige mennesker” betyder at jeg ofte har fornøjelsen af at sælge en kunde sit første rigtige kunstværk – altså et håndlavet signeret tryk med en historie og som repræsenterer en reel værdi. Det er altid en dejlig fornemmelse når jeg kan mærke at jeg rykker noget i folks opfattelse af hvad kunst er.

MOB_Limited Works_HR_006

Kan du nævne tre ting du er rigtig stolt af at have opnået?

Jeg er stolt af at Limited Works stadig er kørende først og fremmest. At jeg har fået erstattet en hel del halvtarvelige plakater i ikea rammer med smukt indrammet håndværk i mange hjem derude….  Limited Works startede som webshop og først senere kom den fysiske butik på, og jeg føler at der er en god synergi imellem de to platforme. Det har været 6 år med svingende succes men nu virker det til at mit koncept har bidt sig fast, med flere og flere faste kunder og turister der kommer specifikt ind til mig på anbefalinger i diverse guides.

Derudover er jeg stolt af den lækre bog jeg netop har udgivet sammen med kunstneren Michael Rytz.  Den blev finansieret igennem en vellykket kickstarter kampagne hvor den blev forudbestilt af en masse mennesker der er ligeså forelsket i Rytz´ kunst som jeg selv.  Bogen har titlen Running Through The Woods In a Velcrosuit og kan købes hos Limited works selvfølgelig men også prominente steder som Louisiana, Politikens Boghal og Konst-ig i Stockholm.

MOB_Limited Works_HR_002

Er der nogle fremtidige projekter i støbeskeen?

Yes da – Jeg kan godt lide at lokalet veksler mellem den hyggelige og uformelle kunstkøbmand og den mere traditionelle galleriform med deciderede soloudstillinger og events. Den 16 September hoster vi boglanceringen af Michael Utzons nye bog Eternal med dertilhørende mini udstilling med hans fantastiske fotos. Og så har jeg Peter Larsens anden udstilling i galleriet på tegnebrættet oooooog en bog mere når jeg lige slået mave på de sidste. Derudover skal jeg have helt ny hjemmeside og webshop og til sidst men ikke mindst ser jeg frem til mit sprit nye hyggelige og kompakte kontor og lager komplet med med hems til mine unger og mange fine løsninger og detaljer inde i baglokalet – designet og bygget af kunster- og interiørdesign duoen K-O-N-T-O , som også har designet resten af butikken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star