Boss på vej: Olivia

Olivia portrett smil 1 (1)

Hun har bagt boller og brygget te, hvilket understreger det ubesværede overskud, som Olivia, ung boss to be, emmer af. ”Jeg vil gerne starte med at sige, at jeg jo synes, at jeg er et af verdens heldigste mennesker”. Sådan starter Olivias fortælling om sig selv, da MOB-holdet møder det sociologistuderende medie-stjerneskud på Heartbeats, en kold onsdag formiddag i hendes dejlige lejlighed på Sølvgade.

At det ikke kun er held, der har ledt Olivia på rette vej, står hurtigt klart. Det var dog under alle omstændigheder et lykkeligt tilfælde, der bragte Olivia til stedet, hvor det hele startede, nemlig Boss-faget på Johan Borups Højskole.

Efter en vel afsluttet gymnasietid i hjembyen Holbæk står den nyudklækkede students planer for sabbatåret på en rejse til Australien med veninderne. Men tilfældigvis hører Olivia om Johan Borups gennem en veninde, der selv skal starte på højskolen. Hun vælger kort før sin afgang impulsivt morgensang fremfor backpacking og udskyder dermed turen til østen i nogle måneder.

På MOB-holdet går Olivia fra at føle, at hun kan lidt af det hele til at opdage, at hun kan noget udover det sædvanlige, når det gælder både at filme og klippe. På det lille værelse i Sølvgade sammenligner hun grinende det at være god til at livestreame med sit talent for at cykle og køre en kørestol; det handler om at have hurtige, kontrollerede reflekser.

Olivia kan ikke lade være med at kaste sig ud i ting. Sådan har det altid været, men hun beviser det for alvor for sin omverden da Mama Boss aka. Anika Lori sætter hende i kontakt med DJ og iværksætter Le Gammeltoft i slutningen af Olivias højskoleophold. Les kultursite Heartbeats søger en praktikant til virksomhedens video-team, og Olivia får til sin egen (men ikke vores) overraskelse jobbet på trods af sparsom erfaring. Herefter følger seks lærerige måneder som praktikant og efterfølgende en ansættelse. På Heartbeats befinder Olivia sig i dag præcis, hvor hun trives bedst – med rimelig mange bolde i luften og på lidt dybt vand.

 

 

Future boss to future boss – hvad er dit råd til os?

Mit råd er at have ja-hatten på, men have jer selv med i de ting, I gør. Husk at det er sindssygt win at fejle. Vær bevidst om hvornår I har succeser, og vær lige så opmærksom på dem som på fiaskoer. Lær af begge dele, det hele går alligevel. Hvis andre kan, kan du også. That’s it.

Hvad for nogle boss-kvaliteter har du fået på Johan Borups Højskole?

Højskolen har virkelig lært mig at finde nogle ben at stå på uden for det normale uddannelsessystem, og så har mit ophold givet mig et virkelig stærkt netværk. Der er også en helt speciel ånd på højskoler, som virkelig kan bruges i arbejdslivet. Mit nuværende arbejde på Heartbeats minder for eksempel på mange måder om boss-faget, når det kommer til at tage fat, lave fejl og lære af dem.

Ung til ung – hvad er du bange for?

Jeg tror altid, at jeg frygter ikke at være tilstrækkelig. Men jeg har fundet ud af, at hvis man er i tvivl om det, man laver, er godt nok, må man spørge. Sætte ord på sine bekymringer og ikke gå med dem alene.

To udgaver af den fremtidige Olivia?

I første udgave bor jeg på landet, har en masse børn, mit eget landbrug og sindssygt mange dyr. Min mand er høj, har skæg og er en rigtig friluftmand. Og så hygger jeg mig bare max derude!
Anden udgave er, at jeg er blevet chefredaktør for DR, som jeg så vil revolutionere… jeg tror på, at DR kan gøre det endnu bedre. Under alle omstændigheder, er jeg forhåbentlig mega boss.

 

 

JOURNALIST: LEA SOFIE PREISLER // FOTO: ALVA RAVN LANGE-NIELSEN // VIDEO: LAURA KÄEHNE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star