CAROLINE FRANCESKA – SANGERINDE

portræt3

CAROLINE FRANCESKA – LATE BLOOMER

Der står en plante i Caroline Franceskas stue. Dens slanke, bare skikkelse bugter sig op mod loftet i den lille københavnerlejlighed. Den ligner, at den skulle have været visnet for længst, men der, højt oppe, i toppen springer dybgrønne blade ud i sollyset og kaster farverige skygger på den hvide væg, som Caroline Franceska sidder ved siden af. På bordet foran hende ligger et hav af billeder og papirudklip, der følger hendes karriereforløb fra spæde teenagedrømme til erfaren pop-artist.

Halvdelen af min familie var musikere og den anden halvdel var pædagoger siger den københavnsk-fødte Caroline Franceska og mindes en barndom, der var præget af frie tøjler, hvor hun blev hørt og set og fik styrket sine kreative sider. Allerede, fra en ung alder gik det op for Caroline, at hun elskede at leve sig ind i roller og klæde sig ud. I folkeskolen fik hun mulighed for netop det til temaugerne f.eks. som fodbadsvaskekone fra 1800-tallet ”Det var totalt nedturstjansen, men det fede var at jeg kunne få lov til at klæde mig ud eller til afrikanske danseoptrædener, hvor hun fik lov til at slå sig løs ”Altså – jeg gik fuldstændig banz”. Noget der ikke altid var plads til i folkeskolen. Da Caroline begyndte på teaterskole som 11-årig oplevede hun dog et kreativt frirum, hvor der var plads til at være anderledes.

 

 

Jeg følte jeg fik en plads i universet. Efter at have gået på teaterskolen i stykke tid fandt hun pludselig sig selv på scenen med en mikrofon i hånden. Det var her hun fik sin første succesoplevelse med at synge – nogle der skulle komme flere af. Musikken fyldte mere og mere og Caroline besluttede sig for at søge ind på MGK – men kom på venteliste og startede på Sankt Anna-gymnasium i mellemtiden. Her blev hun udsat for den sorte skole – en diametral modsætning til hendes opvækst og teaterskoletid. Efter 3 måneder droppede den unge Caroline ud og startede på Christianshavns gymnasium. Her følte hun sig hjemme igen, men fuld skrue på dramaet, og dårlige karakterer ledte til at hun søgte ind på en produktionsskole som lydtekniker. I mellemtiden begyndte hun at lave musik med sine fætre og udgav i 2001 et coveralbum som 17-årig.

Jeg ville synge. Caroline Franceskas professionelle musikkarriere blev skudt i gang, da hun kom i kontakt med en musikproducer fra Soulcamp. De forsøgte at køre hende i stilling til en international karriere, men hver gang de nærmede sig en udgivelse faldt projektet fra hinanden. ”Jeg var hele tiden lidt foran og lidt bagud” Siger Caroline Franceska – for tidlig til hvid R’n’B og for sen til dansksproget pop. Frustreret og desillusioneret, opfandt Caroline Franceska et mandligt, homoseksuelt, fransk alterego – Shaque Lilli – der skulle ”tage røven på den danske musikbranche”. Armeret med et moustache og en nedpitchet stemme blev hun signet og stod pludselig på scenen til lesbiske undergrundsfester udklædt, som en mand og ”skabte røre i andedammen”.

 

 

Der skal tjenes nogle penge. Med perlekrans om halsen og blomster i håret fortæller Caroline Franceska, at hun måske er en late bloomer. For tiden synger hun kor for andre kunstnere for at tjene penge og er i gang med skabe, hvad hun selv kalder, rendyrket, skamløs pop med musikgruppen Late. Samtidig barsler hun også med idéen om at genoplive Shaque Lilli (dog uden moustachet og udklædningen), om at skabe en teater-koncert (selvom hun ikke kan lide det ord), om at turnere i Brasilien og Sverige, om ikke at komme til at lave have-møbeljazz og drømmer også en dag om selv at producere musik. Drømme, der ikke virker usandsynlige for en blomstrende kunster som Caroline Franceska.

Råd fra BOSS to FUTURE BOSS:

“Lad være med at bruge så meget energi på at tilpasse sig andres forventninger til en. Folk kan godt lide ens mest autentiske jeg.”

LINKS

LATE – https://www.youtube.com/watch?time_continue=195&v=bkpgSy6iH9M

CAROLINE FRANCESKA – https://www.youtube.com/watch?v=BDcxwTuUm88

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star