RITA CHRISTINA BIZA – KAOSPILOT

IMG_2622Blot få kilometer fra Københavns travle centrum ligger Haveforeningen Sundbyvester – en skøn lille oase, hvor vi besøger kaospiloten Rita Christina Biza. Vi bliver mødt med åbne arme og stor rummelighed, hvilket straks får os til at smide os ned på plænen og nyde den friskbryggede saftevand, der står klar, mens Rita deler ud af sine historier om livet som iværksætter.

Efter et par år i Paris og en afvist drøm om at blive fotograf, tog Rita til Tanzania i 3 måneder, hvor hun arbejdede frivilligt på et børnehjem og tog sig tid til at genstarte hele sin fremtidsplan. Her hørte hun for første gang om Kaospiloterne, som er en anerkendt uddannelse i Aarhus for iværksættere og som har ry for at være vanskelig at blive optaget på. For Rita tog det dog kun et enkelt forsøg og det blev meget hurtigt tydeligt, at hun havde fundet sit lod i livet. Essentielt for uddannelsen er blandt andet, at skolens undervisere er folk fra erhvervslivet, hvilket er med til at give eleverne et mere privilegeret syn på tænke selvstændigt og udvikle innovative forretningsmodeller.

Rita fik sit diplom i 2006 og har siden arbejdet på højtryk som sin egen chef i diverse projekter og iværksat en lang række tiltag i København – særligt inden for musik og kultur. Fra 2003 til 2008 arbejdede hun på fuldtid som dj under navnet Rita Blue og i dj-duoen Ladybox sammen med sin kollega Lei Miriam Foo, og har spillet på klubber/spillesteder overalt i Danmark samt i store dele af verden. Da det blev for tidskrævende at spille plader på fuldtid og samtidig arbejde som kaospilot med mange bolde i luften, tog hun skridtet videre og startede Dj Syndikatet, som er en portal, hvor man kan booke erfarne og professionelle dj’s til forskellige events med fokus på kvalitet og samarbejde med kunden. På den måde tager hun stadig del i dj-verdenen, men nu mere som boss bag skrivebordet end som dj bag pulten. Hun står også bag loppemarkedet Rita Blå’s Lopper, der har eksisteret siden 2009 og har fundet sted foran baren Mesteren og Lærlingen i Kødbyen, som Rita også har været med til at starte op i sin tid. Filosofien bag Rita Blå’s Lopper er, at loppemarkedet først starter ved middagstid, så dem der har været ude og danse techno natten lang også kan nå på loppemarked i tide til at finde de skjulte perler. Man fornemmer en rød tråd mellem Ritas mange projekter og en klar reference til eget liv.

IMG_2671IMG_2624IMG_2631

Rita taler inspirerende meget om tillid til egne evner, som værende drivkraften bag kreativitet og nøglen til projektledelse. Det er væsentligt at stole på sig selv, når man arbejder som iværksætter, da man ofte havner i situationer, hvor man skal prissætte sig selv. Det kan være en idé at sætte prisen lidt højere end det forudsigelige, da prisen er med til at gøre iværksætteren og projektet mere troværdigt i andres øjne – man udviser en bevidsthed om, hvad man er værd. Sådan lyder ordene fra den kompetente kaospilot, der driver projekter med alt, hvad hjertet begærer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star