GRO THERP – CASTER

Gro stemning 4.pngMed våde regnjakker ankommer vi til Krystalgade i indre by, hvor vi skal besøge casteren Gro Therp (47). Man får straks varmen, idet man træder ind i Gros kolonihavehusagtige hjem, som emmer af personlighed, stibevidsthed og en multikulturel, farverig blanding af ting og sager. Vi bliver hurtigt forsynet med te og kaffe på sofaen, hvorefter Gro sætter sig ned på en skammel i øjenhøjde med os andre og fortæller om hverdagen som caster, entrepreneur og sin egen boss i virksomheden Artcast, som hun har stiftet i samarbejde med veninden Ditte Kiel.

Hvad vil det sige at være caster?

Med et stort drive og et bankende hjerte beskriver Gro arbejdets funktioner og kompleksiteter. Det gør særligt indtryk på undertegnet, når hun fortæller om, hvor personligt et stykke arbejde det er – at man selv er med til at definere, hvilken caster man gerne vil være og hvilke akademiske metoder, man vil bruge/udvikle. Man skal have en selvbevidsthed og vide, hvad man er på udkig efter. Det er tydeligt at se et antropologisk projekt i Gros arbejde som caster og en rød tråd indenfor humaniora, hvor identitet, mennesker og kulturer fanger hendes opmærksomhed. Hun har en bacheloruddannelse på RUC, hvor hendes akademiske metoder stammer fra.

Gro 1.png

Hvad kigger du efter som caster?

Der er tre centrale egenskaber, som Gro leder efter, når hun er i færd med at spotte et talent – om personen er i stand til at implementere nærvær, abstraktion og koncentration. Samtidig går hun meget op i at være fysisk til stede, når hun går på opdagelse efter personer til en rolle – hun tager ud i diverse miljøer, ofte mindre, afgrænset samfundsgrupper, for at finde de skjulte perler og den helt rigtige autenticitet til en given rolle. Gro har et overbevisende talent for at spotte naturtalenter. Noget hun har udviklet gennem mange års erfaring.

Råd fra BOSS to FUTURE BOSS:

Med et bredt smil erklærer Gro sin taknemmelighed for der, hvor hun står i dag – at beskæftige og ernære sig med noget, som hun selv har skabt er en stor lykke, udtrykker hun. Det tager lang tid, men tiden er en vigtig faktor, understreger hun. Dog ville hun ønske, at hun havde haft større respekt for økonomisk vejledning, så man undgår eventuel gæld. Hun opfordrer til at lave en forretningsplan, samt at tage imod lærdom og hjælp fra andre.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star