MIKKEL ULRIKSEN – FILMFOTOGRAF, DJ OG FREELANCEARBEIDER

Med solen skinnende i ansiktet sykler vi til Refshaleøen for å møte freelance-arbeider Mikkel Ulriksen. Vi sykler oss inn mot en stor åpen plass mot enden av Refshaleøen og blir møtt av en stor og nok så høy bygning. Utenfor bygningen er det laget to lange trapper som tar oss med opp til Savelonloftet. Før vi tar turen opp foreslår Mikkel at vi setter oss ut på en cafe rundt hjørnet før vi får en rundvisning av selve bygget.

Mikkel Ulriksen-2

Elektronisk musikk, kultur events, filming, fotografering er kun noen av jobbene Mikkel Ulriksen har arbeidet med de siste årene. Som 18 åring flyttet han til København for å fortsette med hobbyen sin, elektronisk musikk. I København begynte han så å lage events med venner, dette gjorde at de lagde en stor plattform for kreative sjeler som en selv. Kultur eventene var ikke sponset og heller ikke mainstream, men den var gratis og det var lokale kunstnere/artister som fremførte på eventet.

Samtidig som Mikkel holdt på med musikk begynte han på et studie i København. Like før han fikk bacheloren sin droppet han ut. Som visst nok er det beste valget han kunne gjøre i lys av hvor det førte ham. I tillegg til å drive med musikk og studie jobbet han også som rekvisitør. Under en arbeidsdag som rekvisitør ble han spurt om å være assistenten til noen i deres neste oppdrag. Videre fikk han vite at oppdraget var i Thailand, det varte i tre måneder og det var under studietiden hans.

Mikkel Ulriksen-4Mikkel forteller videre at han ikke riktig visste hva han ville med utdannelsen sin, og derfor gjorde det han ikke noe å droppe ut og bli med til Thailand for å jobbe i tre måneder.

Videre jobbet Mikkel fortsatt med musikk, fotografering og film. Han gikk et grunnforløp på en teknisk skole og fikk en praktikant plass i en radio stasjon i København. Her i fra virket det som ballen rullet videre og ulike oppdrag dukket frem her og der.

Mikkel Ulriksen-6Før Mikkel avslutningsvis forteller om hva han gjør i dag tar vi turen tilbake til arbeidsbygget og får en liten rundtur. Opp den bratte lange trappen utenfor bygget gjemmer det seg et hav av ulike rom som er fylt opp med mennesker som blant annet driver med fotografering, filming, kunst og design. Her arbeider folk med freelance prosjekter og har mulighet til å leie rom ved det kreative bygget på Refshaleøen.

Mikkel Ulriksen

I lokalet Mikkel holder seg til har de startet en liten gruppe som de kaller for Morf. Dette er en samlet gruppe med producere, klippere, instruktører, fotografer og animatører. Morf er et slags produksjonsselskap og agency i ett. En gang i måneden holder de workshop med hverandre og andre mennesker de er i arbeid.

I dag arbeider Mikkelsen fortsatt med freelance og har ulike prosjekter han arbeider med. Som han sier selv, er det ikke noe han spesifikt arbeider med nå ettersom det er uke til uke arbeid. ”Arbeidet skifter fra dag til dag og uke til uke” sier Mikkel og forteller raskt at han nylig har vært i Haiti, Korea og Japan for å filme reklamefilmer og røper kjapt at han nå arbeider med et prosjekt hvor hoved temaet er menneske og natur. Vi forlater bygget på Refshaleøen inspirert og hakket mer avslappende holdning til fremtiden. For som Mikkel Ulriksen sier så godt selv ”Det kommer til å gå fint.”

Mikkel Ulriksen-8Råd fra Mikkel Ulriksen:

“Gå etter det du har lyst til. Husk å sette deg selv i de situasjonene du har lyst til å være i, så kommer ting til å skje. “

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star