CAROLINE CLANTE – STYLIST, ART DIRECTOR & MODEL

Ord: Josephine Flindt
Foto: Robin Iborn

Onsdag, 10. April 2019, kl.10:15, 6 grader, let vind fra nordøst.

Trods de lovede 6 grader, har det haglet til morgen, men som de rutinerede friluftslivs københavnere vi er, er MOB holdet trukket i de lange underbukser og tykke trøjer, med kurs mod indre nørrebro. The Coffee Collective, på dobbelt hjørnet, agerer i dagens anledning provisorisk københavnerkontor, da dagens hovedperson, har lejligheden fyldt med håndværkere.

 

Iført rød-skæret aviator solbriller og et par skriggule Calvin Klein western støvler, med kulsort kortklippet hår, i bedste Joan Jett 70´er rock og roll stil, byder Caroline Clante os velkomne.

Caroline Clante, 21 år, stylist, art director, caster og tidligere model, kort sagt, der er fart over feltet.

 

Caféen vi sidder på ligger lige om hjørnet, fra Clantes barndomshjem, som hun og søsteren har konverteret til ungdomsbolig.

Da det kom til skolestart, kunne det hippe kvarter dog ikke leve op til forældrenes søgen på nye græsgange, hvor kunst og kultur stod højt på dagsordenen, det kunne Bernadotteskolen i Hellerup til gengæld.  

Jeg har altid været sådan en, som har tegnet meget og malet, at man man kunne gøre det i skoletiden, det syntes jeg var virkelig fedt

 

Efter folkeskolen tager Clante et smut i gymnasiet, det bliver en kort fornøjelse, da hverken linjen eller de medstuderende, sagde hende det store.

Clante søger derefter ind på Textilskolen i Holte. Her går hun et halvt år, men det store fokus på teknisk syning var ikke lige sagen, tiden bliver i stedet brugt på selvstudie.

På tekstilskolen skal du lære at sy fra scratch, det var jeg simpelthen ved at kaste op over, jeg syntes det var røv stenet, så jeg brugte i stedet et halvt år på at lave lidt kunst,” siger hun med et smil på læben.

caroline_clante_april_2019_mob-4

Tilbage til gymnasiet igen, samme skole, anden linje og andre kammerater, så svinger det.

Samtidig med det travle gymnasieliv, er Clante nu blevet assistent for stylisten Oliver Fussing. Det gav ikke det store i pengepungen, men i stedet fik hun muligheden for at møde sit fremtidige netværk og holde en finger på pulsen.

Et møde med Clante var heller ikke lige sådan at glemme, hun rockede nemlig en solid mullet, og det blev der lagt mærke til. Specielt fotografen Hanna Moon, tog særlig interesse i Clante og sendte et par billeder til Paris. Der skulle ikke gå længe før det ene modeshow tog det andet, og den inkarnerede nørrebroer, fik smagt på det parisiske liv.

caroline_clante_april_2019_mob-5

Tilbage i danmark, er der er en rektor som undre sig over Clantes stigende fravær, men et travlt modelliv og gymnasie afleveringer, går sjældent hånd i hånd, så Clante måtte se virkeligheden i øjnene og droppe ud.

Det er der jo mange som syntes er rigtig dumt, men jeg var bare sådan, hvis jeg giver slip på det her nu, ryger alle mine kontakter, hele mit netværk.”

Meget passende Clante’s brud med skolesystemet, rejser vi os nu fra den komfortable café og bevæger os mod vildere terræn, nemlig Assistens Kirkegården, som står Clantes hjerte nært.  

caroline_clante_april_2019_mob-3

Trods det søde liv i Paris, er det ikke modellivet Clante ser sin fremtid i.

Det bliver til en retur billet til Danmark og bureauet Moon International. Her får Clante smagt på livet som stylist og art director, og det falder i god jord.

Det var lidt en skole for mig, de lærte mig ligesom alt det jeg kan nu, i forhold til den del af branchen, hvor du ikke arbejder med tøjet, men alt det udenom.“

Det som Clante lærte hos Moon International, bruger hun nu dagligt, som freelancer stylist og art direktor. Som freelancer er det ikke til at forudsige hvad næste uge byder på, derfor nyder Clante de faste dage, hvor hun arbejder hos tøjmærket Soulland for vennen Silas, som er designer og har brandet.

Modellivet i Paris var ikke noget for Clante, men det afholder ikke den franske hovedstad for at spille en essentiel rolle i fremtidsplanerne som stylist.

caroline_clante_april_2019_mob-2

Mit mål er lidt at bo i paris om et år, jeg vil gerne style og lave art direction, jeg har også fået tilbudt nogle jobs derovre, men jeg skulle ligesom lige varme op i København. Få nogle friske øjne på det jeg laver og det de laver, men lige nu lever jeg bare i nuet og gør hvad der passer mig.

 

Det gode råd til magasin – “Hvis du virkelig gerne vil det, så skal du bare give den hele armen, og så tror jeg du skal være ligeglad, om du har din uddannelse eller ej”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star