MARIANNE GELLERT – PODCASTER

Foto: Robin Iborn

Det dufter av Palo Santo, en søt røkelse. Marianne Gellert har nemlig god peiling på røkelse, krystaller, yoga og astrologi. Denne kunnskapen får hun god bruk for ettersom hun sammen med venninnen Amalie Bendixen, driver Danmarks største astrologi podcast; Astropod. På toppen av dette jobber hun på Johan Borups Højskole, både på kontoret med diverse oppgaver og som yoga instruktør. Derfor gir det god mening å møte henne i skolens debattsauna.

Marianne forteller åpent om sin fortid, og veiene som har ledet henne dit hun er nå. Fra en ung alder ville hun gjerne jobbe med musikk. Hun ville også studere psykologi, men det kom hun aldri til. Da hun la dette på hyllen flyttet hun til København for å lese spansk på universitetet. Deretter leste hun dansk rettet mot gymnasiet. Hun var store deler av veien usikker på om det var det riktige, og tok derfor hun en utdanning som yogalærer da hun var ferdig med utdannelsen i 2015. Etterhvert fikk hun en jobb som gymnasielærer.  «Det gjorde jeg i to år, og synes det var sjovt men også helt forferdelig,» sier hun med et smil.«Jeg var veldig i tvil om allting...» Så ble det Berlin.

«Jeg vet ikke hva som foregår med folk i slutten av 20 årene som skal realisere seg selv,» sier hun smilende idet hun forteller om hvordan hun selv tok til Berlin i slutten av 20 årene med sin kjæreste, for å finne ut hva hun virkelig ville. I Berlin drev hun med keramikk, skrev litt musikk, gikk til yoga og tok tyskkurs. Likevel lengtet hun hjem til København.

 

Da Marianne tok til Berlin, hadde hun med seg EØS Dagpenger fra den danske stat. Dagpenger er økonomisk støtte en kan få i Danmark om man har tatt en høyere utdanning. EØS dagpenger, er penger du kan ta med deg til et land i EU i tre måneder. Hun mener det hadde vært fint om flere unge mennesker var klar over dette tilbudet. Selv om Marianne flyttet hjem etter noen tøffe måneder har hun gode ting å si om Berlin. “Det er billig, plass til å være kreativ og det er litt høyere til loftet. Det er ikke de samme forventningene til at du skal være noe bestemt i en bestemt alder.”

Tilbake i København er Marianne på dagpenger og bor i et kollektiv på Nørrebro. Ikke vet hun at livssituasjonen snart skal bli en annen. På en vernissage kommer hun i prat med en venninne som jobber på Johan Borups højskole. Hun sier rett ut, «Du jobber på den højskolen, og det ser mega fett ut. Si li til hvis dere mangler noen.» Og det gjorde de! Hun har siden arbeidet på skolen med PR og kommunikasjon og som yogalærer med stappfulle yogatimer hver onsdag.

 

Parallelt med dette får Marianne øyene opp for at det er en i kollektivet som driver podcast. Dette synes hun virker spennende og avtaler å starte podcast med hennes venninne Amalie Bendixen. En podcast som senere skal bli Danmarks største astrologi podcast ved navnet Astropod. «Som hver måned vil føre deg gjennom sesongens  stjernetegn og andre spirituelle nerderier. Denne podcasten er for deg som er nysgejerrig på astrologi og som gjerne vil bli klokere på deg selv og andre.» Sier Marianne i introen.

Marianne_Gellert_-7

Når vi spør hva hun vil si til andre som ønsker å starte en podcast er det at man bare skal komme i gang! Selv startet Marianne og hennes venninne med å snakke under en paraply som var dekket med vasketøy, for å isolere lyd. Etter de møttes og planla både sesong en og to, snakket de inn i en lånt mikrofon. Deretter klippet og producerte deres venninne Eva Lange i programmet Hindenburg. Hindenburg er tilgjengelig for alle og enkelt å bruke. De startet med å legge ut episodene på Soundcloud. Senere opprettet de en profil på Podbean, hvor du betaler cirka 100kr i måneden, og i gjengeld får distribuert din podcast utover forskjellige plattformer og apper.

 

Helt til sist spør vi om hun har noen livs råd til oss. Hun holder en liten pause før hun sier “Slapp nå bare av. Det er ikke noe å stresse etter. Og prøv dine ideer ut. Prøv det du har lyst til.” Etter å ha hørt Marianne fortelle om sitt liv, hvordan det ene førte til det andre og hvordan alt falt på plass til slutt, kom de siste visdomsordene som en deilig cherry på toppen av et fint og lærerikt møte.

Hvis du har lyst til å starte en podcast, kan du starte enkelt med en helt alminnelig zoom recorder, Hindenburg klippeprogram, en paraply med vasketøy og podbean.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star