KRISTOFFER LINDHARDT WEISS – FILOSOF OG DIREKTØR HOS ARKITEKTERNES FORLAG

 

FILM: LILY LEANA DULA JOHANSEN / FOTO: ADA JOSEFINE MOE / TEKST: CAROLINE BECH

 

Kristoffer Lindhardt Weiss sidder til dagligt i direktørstolen hos Arkitekternes Forlag og inden året er omme har han udgivet 13 bøger. Han er dog hverken uddannet arkitekt eller forfatter, men filosof. Kristoffers mor er uddannet tandlæge, men hun lærte Kristoffer fra en tidlig alder, at han ikke skulle følge normerne som hun selv gjorde, hun ville at han i stedet fulgte sine interesser. Det kan man i den grad sige, at han har. 

For Kristoffer er det fællesskabet der altid har været den drivende force. Han har altid ledt efter en meningsfuld tilværelse, hvor man er engageret i fællesskabet. Et af hans mange guldkorn er, at man skal engageret sig i andre menneskers og deres ideer, der sker nemlig for det meste fantastiske ting når man bare siger ja og kaster sig ud i tingene. 

Som filosof-studerende gik Kristoffer stadig meget op i kunst og arkitektur, og sammen med vennerne Sinus og Tue startede han tegnestuen Effekt, som stadig den dag i dag vokser sig større. Tegnestuen de tre venner vandt i 2006 en ’Golden Lion’ pris for deres projekt i Shanghai i fællesskab med et lokalt universitet. Dette var aldrig sket, hvis ikke Kristoffer havde fulgt sine interesser for arkitektur og engageret sig i fællesskabet med de studerende kineserne. 

Som nævnt er denne mand ikke blot arkitekt, men også forfatter – han mener nemlig, at dette analoge format som desværre er ved at udgå, er sådan en fantastisk måde at få fokusere tankerne på. Kristoffer levede et par år som forfatter, udelukkende fordi han elskede at formidle sine ideer til et bogformat. Han mener nemlig ikke at det handler om hvor produktiv du er, men mere om hele tiden at fokusere dine ideer og tanker i forskellige formater. 

DSC_0437

Bøgerne med det markante udtryk, bliver trykt på et trykkeri lidt uden for Odder hos nogle buddhistmunke. Man kunne have brugt så mange andre trykkeri til opgaven, men Kristoffer fulgte sin nysgerrighed og endte med nogle iøjnefaldende, anderledes bøger. Han syntes også der er vigtigt at man er bevidst om sine egne interesser, så man kan dyrke dem, som han pænt siger; ”der er nok pres fra samfundets side, der er intet behov for at du presser dig selv også.”

En af bøgerne har han skrevet sammen med arkitekt Dorthe Mandrup om Vadehavet centeret, en bygning Dorthe Mandrup har tegnet. Sammen planlægger de to en tur til Japan og et møde med den berømte japanske arkitekt Toyo Ito. 

Kristoffer har aldrig oplevet at være det ”ensomme geni”, som man så ofte hører om, og det hænger nok sammen med hans kærlighed til fællesskabet. Han mener selv at nøglen til hans succes ligger i at han altid har gået ud i verden med en kæmpe JA-hat og har mødt ting med en oprigtig nysgerrighed, at man skal dyrke sine interesser med en passion og selvfølgeligt tilbringe dagen med mennesker man kan lide og holder af. 

Som det sidste gode råd, mener Kristoffer at hvis man vil rækker langt i livet så gælder det i høj grad om at bruge tid sammen med folk der er klogere end en selv, at suge til sig som en svamp så man kan få lov at vokse som menneske hele livet. 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star