Keith Lohse – Poet og Radiovært 24/7

Tekst: Anna Skovby Foto: Rebecca Buus Video: Julie

Solen hænger over det morgenfriske København, da vi møder Keith Lohse, som Afslappet og uprætentiøst sidder helt casual på gadehjørnet med håret sat i en let legende frisure, mens han elegant ryger en smøg. Samtidig suser indre by forbi som zombier på deres cykler ude på vejen, mens tager vi et break fra det hektiske hamsterhjuls-liv og træder ind i pizzeriaet “behov pizza”, der udgør mødestedet for formiddagens poetiske og underholdende hovedperson. For som han selv udtrykker så fint, så er hans eget røvhul for småt til at vi alle kan presses derind.

Det står hurtigt klart, at Keith Lohse er en skarp retorisk ordgøgler. Keith slynger replikker ud af ærmet på sin sorte trenchcoat – næsten som en provokerende hiphop rapper. Vi må tage os selv i flere gange at tænke “hvor skal han hen med den her sætning”, indtil han fyrer punchlinen af, og det hele giver uhyggelig god mening. Ikke overraskende har Keith erfaring med at begå sig på den kreative scene, hvor han har optrådt til flere forskellige open mic-arrangementer. Det fik tidligere chefer på Radio24syv Mikael Bertelsen og Mads Brügger til at kontakte ham for at hive ham ind på radioscenen, hvor han nu fungerer som radiovært på programmet “Nattevagten” på først Radio24syv og senest på Radio4. Sideløbende har han en karriere som tekstforfatter og underviser for både børn og unge. 

Vejen til hvor Keith befinder sig i dag har langt fra været lige. Han fortæller, hvordan hans forældre havde travlt med at være langhårede og høre Rolling Stones, mens de fokuserede på deres egen selvrealisering. Gennem hans barndom blev han sendt fra det ene drengehjem til det andet, og han nåede at gå på alle de forskellige folkeskoler i Vejle, undtagen den dyre privatskole. På grund af den tumultøse barndom, har Keith selv måtte tage ejerskab, som han siger det. Som ung og voksen har Keith altid fulgt sin intuition, som blandt andet ledte ham til et flerårigt ophold i Grækenland og senere til et forsøg på at læse græsk på universitet. Denne beskæftigelse blev dog hurtigt erstattet med at arbejde som skribent for Egmont online, freelancer og underviser. Fælles for alle hans bedrifter er, at de er blevet til noget, fordi han altid har turde tage chancer og i perioder ofre økonomisk tryghed for at skabe det liv, han selv ønsker.

“Fuck hvad andre mener, fucking do it. Flyt sammen med ham eller hende, slå op hvis der er nogen der slår jer eller holder jer tilbage – slå op med lortet. Gør det, men ta’ ejerskab for alt. Gør noget dumt, men lad være med at gøre det dumme for mange gange.”

Han slår fast, at den kreative livsvej til tider er usikker. Som Keith med et skævt smil beretter, har han lavet meget for fem øl og en burger, for vejen til at lave det man gerne vil kræver både viljen til at satse og evnen til at tro på sig selv, selv når det synes svært. Keith fortæller os opmuntrende, at det kan være, at diamanten ligger lige på den anden side af væggen, og man finder den aldrig, hvis man giver op på at lede efter den. 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star