BO PAULMANN – KAOSPILOT

BO PAULMANN

TEKST: ADA MATIC
FOTO: VERA LASTHEIN

 

Redaksjonen ankommer en tiltalende villa i et rolig Frederiksberg, og i vinduet står Bo og vinker oss inn. Liten mann, stort smil. Bo sitt hjem har mye sjel, og man får straks inntrykk av at ukens Boss ikke vil skuffe. Etter å ha håndhilst på oss alle og gitt os en kopp te, ber han oss om å skru av våres mobiltelefoner, sette oss godt til rette for å så lukke våres øyne. Etter de tre gylne minutter med litt hjemmesnekra meditasjon setter Bo i gang med sin historie. Vi skjønner raskt at han er en mann med mye på gang, og vi lar oss inspirere i det han åpner munnen og forteller om et av mange prosjekter han jobber med for tiden. Bo tar oss tilbake til hvor det hele startet, han har vokst opp i Silkeborg, Gylland, i en kjernefamilie. Han har alltid elsket naturen. Alltid brent for sykling. Men noe sier meg at det absolutt ikke stopper der.

Allerede som 14-åring har Bo sysselsatt seg selv. Han begynte å jobbe som fotograf og tjente egne penger, og i løpet av fire år rakk han å bli profesjonell. Han tjente mye penger for en gutt i hans alder, noe som førte til mye festing og mere alkohol. Denne livsstilen var en stor del av kulturen og samfunnet han vokste opp i, og ledet han på en vei som han vandret i mange år fremover.

Bo har gjennom hele oppveksten vært interessert i skuespill og teater. I midten av tyveårene tok han interessen opp igjen og startet sin egen teaterkafé som han drev i flere år. Livsstilen han hadde tilegnet seg som ung hadde forverret seg, og alkoholen og hasjen sto han nærmere enn noen sinne. Bo innså at noe måtte skje, så han søkte seg inn på en Kaospilotutdannelse. Bo forklarer at som kaospilot befinner du deg i et «hjerte, hjerne, kropp» yrke. Bachelorutdannelsen er prosjektorientert og man lærer det å endre en virksomhets strategi, skape egne prosjekter, formulere en god og holdbar visjon og veldig mye mer. Som kaospilot er du en sosial entrepenør, leder og en som vil gjøre en forandring.

Med både den selvoppstartede teaterkafeen, hardt studie og store mengder festing sa det stopp. Bo opplevde sin første depresjon og møtte på store personlige utfordringer. Han følte seg aldri tilstede. Dette resulterte i at han måtte gi opp teaterkafeen. Fokuset skiftet over til utdannelsen, samtidig som hasjen virkelig tok taket på hans liv. Bo bestod såvidt studiene, men som nyutdannet starter han en nattklubb i København med to venner. Nattklubben Republik Weimar ble fort populært, men dro han dessverre lengre ned i misbruk og depresjon: «Misbruket er relevant for min livshistorie», deler en meget oppegående og inspirerende Bo. Kjæresten hans kom til å bli meget viktig for ham, og er en stor grunn til at han står der han står i dag.

I 2006 startet Bo på en 13 ukers dagbehandling. Og i dag, ti år senere, kan han med stolthet fortelle oss at han ikke har drukket en øl eller røyket en joint siden. En nykter Bo forteller videre at han trengte en ny start. Dette førte han til en gulvmontørjobb og som han beholdt i seks år fremover. I løpet av disse årene jobbet han seg opp til en stilling som eierens personlige assistent og fikset store jobber for firmaet. Han har også engasjert seg i stor grad for andre misbrukere og har vært leder for Dansk Center vedr. Alkoholisme og andre Afhængigheder (DCAA). Han snakker om at hans jobb i DCAA har vært utrolig viktig for ham, og gitt han mye inspirasjon og nettverk for kommunikasjon.

I dag holder den meget kreative Bo på med flere prosjekter. Stolt kan han fortelle om et utrolig inspirerende prosjekt han og en venn har startet. The JuMo, eller The Juice Movement, er et prosjekt som han selv håper kan «redefine happy hour». Bo er lei av det enorme fokuset på alkohol, og måten alkoholen skal være en del av alle sosiale sammenhenger; «verden trenger mer inspirasjon». Han ønsker å åpne en juice-cocktail-bar med en riktig god location og enda bedre musikk. Her er alle velkomne til å nyte en sunn og kul affære med chili-ingefær-shots og høye cocktails, såklart uten alkohol. Han smiler når han sier at han feirer livet, og at han vil skape et sted hvor man kan finne glede uten alkohol. Redaksjonen er overbevist og ønsker å bli med på Bos Juice Movement, og gleder seg til en juice-shot på hans fremtidige juicebar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star