Anton Lavær Gynthersen – Entreprenør

22414758_1691053844262595_1483215681_n

JOURNALIST: ANDREA LYSGAARD // FOTO: HEDDA RYSSTAD // VIDEO: MATHILDE SKUGGEDAL

På en regnfuld onsdag cykler vi ud på Refshaleøen for at møde Anton, der er entrepenør og ejeren af firmaet Gadegrej, der udlejer alt man skal bruge til at holde fester og lign. Han fører os igennem buske og træer ned til et lille bitte minimalistisk og romantisk arkitekttegnet glas hus. Her har Anton kontor. Han besidder en vis ro, der får en til at slappe helt af i hans selskab. Han sætter sig på en lille skammel og begynder at fortælle hudløst ærligt om sit liv, med alle dets  op og nedture. Anton beskriver sig selv som have været lidt af et kaoskid, som festede meget og havde en vis portion uro i sig.Det tog Anton mange år at nå frem til, hvad lige præcis hans funktion i denne verden skulle være. Han havde ikke en specifik ting han vidste at han skulle, men hans uro der kom til utryk i nattelivet, endte med at skubbe ham hen i den niche han befinder sig i, i dag. For selvom han nu har mere eller mindre trukket sig fra festerne, så er han en essentiel del af dem stadigvæk, da det er ham der står for udlejning af grej til bla, Distortion Festival, som han har været en del af fra starten. Så festen er ikke helt slut, men nu er det ham der udnytter den – og ikke omvendt.

Hvordan ser din hverdag ud?

Jeg står op kl 6 hver dag, spiser morgen mad og tjekker mails. Jeg prøver hele tiden at holde min mailboks i nul, men det er rigtig svært. Jeg modtager ca. 20-30 mails om dagen, nogle gange mere og samme antal opkald, så mine dage er meget hektiske. Specielt lige nu, da gadegrej er sæson arbejde, så der er helt vildt travlt om sommeren, hvilket også gør at jeg må nedprioriterer mine andre projekter. Der har været mange måneder uden en friweekend og 12 timers arbejdsdage  14 dage i streg, så man begynder at brænde lidt ud. Man kan virkelig ikke gøre det for lang tid ad gangen. Men spørger du mig om en måned, i oktober, så er det totalt chillern. Så står jeg op  (stadig kl. 6) men så læser jeg en bog eller høre et podcast og får ringet til venner jeg ikke har snakket med i 100 år, så det skifter meget.

_MG_7862

Kan du nævne 3 ting du har opnået som du er rigtig stolt af?

Hvad fanden er jeg stolt af? Det er et rigtig svært spørgsmål, for selvfølgelig er der ting jeg er stolt af, mange ting. Jeg er stolt af at jeg er et sted i mit liv nu hvor jeg er glad og tilfreds, lykkelig. Og at jeg er nået dertil hvor jeg er.  Jeg har måtte ofre meget, særligt i det sociale. Det er gået ud over mine venskaber, at jeg de sidste 7 år har arbejdet rigtig meget. Jeg er stolt af at jeg er selvstændig, at jeg kan klare mig selv, at jeg ikke skal bede om hjælp, får jeg lyst til at sige, men det gør jeg hele tiden, jeg får hele tiden hjælp af folk til det jeg ikke selv kan finde ud af, så jeg beder selvfølgelig om hjælp, men jeg kan i princippet klare mig selv. Jeg er ikke bange for fremtiden mere, så det er jeg selvfølgelig stolt af. Jeg kan stadig godt vågne op og være sådan ”Hvad fanden er det egentlig jeg laver?” og tænke at det at leje udstyr ud ikke er fint nok, det er ikke godt nok, men sådan tror jeg der er mange mennekser der godt kan have det. Altså sådan nogle negative tanker om det de laver, eller om sig selv, som f.eks. jeg er for tyk, jeg er for grim, jeg er for dum, det jeg laver er ikke godt nok..  Jeg har den stadig, men ikke særlig meget. Jeg prøver at huske, at når de tanker kommer, så skal jeg ikke være bange for dem, jeg skal bare lade dem være. De er ikke vigtige, de er ubetydelige.

Har du nogle fremtidige projekter i støbeskeen?

Mit fremtids projekt er Haiti. I 2020 flytter jeg til Haiti, men som sagt kan sådan nogle planer ændre sig, så når jeg siger 2020, så skal det også tages med et gran salt. Det kan være jeg først flytter i 2021, eller det kan være at jeg gør som Jørgen Leth og er der et halvt år af gangen og kommer hjem til den danske sommer, som jeg elsker og bare er dernede om vinteren. Så det er den fremtidsplan jeg arbejder hen imod nu og har gjort de sidste 7 år. Jeg har tabt mit hjerte fuldstændig til Haiti og har set hvor mange fede ting der er i det land og også hvor mange dårlige ting der er. Haiti har brug for turisme, de har brug for at der er folk der kommer ned og bruger penge. Så det er et andet mål jeg har med det her website, vistithaiti, som er den her  turisme-website. Når jeg snakker med mine venner er de sådan ”Hvad vil du derned for? Har de ikke lige haft jordskælv, har de ikke lige haft orkan, har de ikke lige haft en koleraepidemi?”  Jo det har de, men det er også Haitis stigma. Vi hører kun om Haiti når det går dårligt. Så min plan er ligesom at ”brande” Haiti, vise de fede ting, de fede strande, de smukke øer og alt det andet gode landet har at byde på.

_MG_7903

Fra boss til future boss, hvad er dit råd til os?

Jeg er gået 10 år til psykolog. Det var dyrt, men det var godt. Så det kan jeg anbefalde alle. Og hvis man ikke har råd er der nogle gratis psykologer man kan gå til. Det er altid godt at arbejde med sig selv på et personlgit plan, og prøve  at være åben for at verdenen og mennesker måske ikke er som man tror. Være klar på at der ikke findes nogen endelig sandhed. Vi har alle sammen vores egen  og hvis vi skal snakke sammen, komunikerer og forstå hinanden, så er vi nødt til at acceptere, at noget du måske ser som smukt, ser jeg ikke som smukt, og omvendt. Og det falder igen også tilbage på det, at lære at elske sig selv og holde af den man er, med de fejl man nu engang har. Man skal stille spørgsmål ved alt, også ved sine egne følelser og drømme. Og man kan godt følge en drøm, men man skal stadig være kritisk, og spørge sig selv hvorfor det er det man vil.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star